12.5.14

PRV-330. CAMPO ABAJO-FONT ARQUELA-CAMPO ABAJO

DIUMENGE, 18 de maig.

farem senda a CAMPO ABAJO – FONT ARQUELA- CAMPO ABAJO.

PRV- 330. Senda també denominada “La Escarigüela”.

Ruta segons Colla Calderona
EIXIDA: Punt de Trobada 1.- 7:45h Ateneu de Benaguasil.
                 Punt de trobada 2.- 8:45h. Benzinera de Titaigües.
A Titaigües, agafarem a la dreta la CV-345, direcció a Alpuente.
ITINERARI:
 Km0. CV-345 arribant a Alpuente (Senyal de Km 50) a la dreta a Campo Abajo. Buscarem el Pal de Senyal del PRV-330 després d’unes porqueres.
Després d’un km escàs, el sender es bifurca, indicat amb un altre pal, i agafem la dreta; per l’esquerra, tornem.
Travessem un xicotet tàlveg, i deixem el carril ample, que gira a la dreta, seguint recte una senda que puja i que aviat, també gira. Tot el recorregut, està marcat amb les senyals blanca i groga del PR, encara que en alguns punts no estan molt clares.
Conforme anem agafant altura, la panoràmica de les muntanyes i els camps resulta espectacular. Passem dels 860 a 940 m/a, per a planejar després uns 500 m entre matolls i anar descendint fins a desembocar en un camí rural que prenem a l’esquerra.
Després d’uns 100 m, deixem el camí  per la dreta, caminem per la vora esquerra del camp, fins al final, i seguint les senyals, seguim per terreny pedregós entre carrasques i pins. Cinc minuts després, el sender desemboca en un creuament de pistes, a la altura d’una bassa. Seguim de front per una pista tallafocs, que ens deixa en altre creuament. De les tres opcions possibles, agafem la primera a l’esquerra.
Per la pista, en clar descens, seguim entre pins acabant a l’altura d’unes vinyes, i desemboquem en una altra pista cinc minuts després. Caminem uns 300 m cap a la dreta, per a veure un poc més del barranc de l’Arquela, i tornem, seguint en paral·lel al barranc i molt prop d’ell durant més d’1 km; després s’aparta del llit fins a arribar a les Cases d’Arquela, on es troba la Font d’Arquela.
Deixem la pista pel Camí de Camp Abajo a L’Arquela, que va per l’esquerra de la font; poc més avant, es converteix en una preciosa senda, i puja a les cingleres, fins els 870 m/a. Passat el coll, seguim en paral·lel al Barranc d’Arquela, ací molt estret i fons, i que conflueix amb la Canyada Pinillo.
Finalment arribem al pal que tanca el cercle, després dels 14 km recorreguts.

DINAR: Restaurant LA HOZ d'Alpuente.15 euros Menú. 
1er plat: Olla, Gaspatx o sopa coberta.
2on Plat: Bacallà, Truita (trucha), Xuletes o Carrillada. 
Beguda, postre i cafè.

INSCRIPCIONS: Fins Dijous vesprada. al e-mail: eugeniamf@hotmail.com.
També als mòbils d'Eugènia Montesinos o Miquel Castillo.

ENLLAÇOS:





NOTA IMPORTANT: 
La Colla Excursionista CENTPEUS no es responsabilitza dels accidents que puguen tenir els o les assistents a l'excursió ni de les seues conseqüències i, per això, recomana als senderistes que contracten un segur individual. La FEMECV, ofereix un segur bàsic per a persones Adultes per a tot 2014, per 64,25€.